Inimioare cu nuci si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 12 Feb 2013 | 4786 vizualizari

 

Din nou o serie de inimioare dulci pentru cei ce sarbatoresc in mod special saptamana dedicata iubirii. Asta nu inseamna ca nu putem face aceste inimioare si in orice alta perioada a anului. Sunt dragute, gustoase si bune de rontait oricand.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr nuci diverse macinate (nuca, alune de padure, caju si migdale)
  • 150 gr faina+50 gr pentru framantat
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • sucul de la cealalta jumatate de portocala
  • zahar pudra
  • cateva picaturi colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu nuci si portocala:

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam bine adaugand apoi mixul de nuci macinate. 

Incorporam apoi 150 gr din faina, dupa care turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.

Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile si decupam forme de inimioare.

Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.

Scoatem din cuptor, asezam formele pe o plansa pe care am pus un prosop de hartie si lasam la racit.

Pentru glazura: frecam bine zaharul pudra cu suc de portocala si colorant pana obtinem o pasta usor de intins.

Ungem fiecare inimioara cu aceasta glazura si lasam sa se intareasca inainte de a servi.

Din cantitatea de mai sus ies aprox. 40 inimoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu nuci si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

nilgun 1

12.07.2013, 21:11

cand am vazut reteta in meniul zilei mi-am dat seama din start ca e a ta Timea

T I M E A 1

12.07.2013, 22:39

Nilgun

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 08:34

minunate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici